Βιογραφικό Σημείωμα

Η Χαρά Τσιάκλα γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Αγρίνιο. Τον Ιούνιο του 2011 αποφοίτησε από το Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο από το  τμήμα Επιστήμης Διατροφής και Διαιτολογίας και τον Φεβρουάριο του 2013 ολοκλήρωσε το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών του ίδιο Πανεπιστημίου «Εφαρμοσμένη Διαιτολογία» με κατεύθυνση Κλινική Διατροφή.

Κατά το χειμερινό εξάμηνο του ακαδημαϊκού έτους 2010-2011 πραγματοποίησε την πρακτική της άσκηση στο Γ.Ν.Α. «Αλεξάνδρα»  και κατά το εαρινό στο Γ.Ν. «Ασκληπιείο» στη Βούλα.

Στα πλαίσια της πτυχιακής της διατριβής ασχολήθηκε με τη διατροφική ανάλυση παραδοσιακών Κυπριακών φαγητών για το Εικονικό Μουσείο Κυπριακών Τροφίμων και Διατροφής (foodmuseum.cs.ucy.ac.cy/). Η μεταπτυχιακή της διατριβή είχε τίτλο «Ομοιότητες και διαφορές στην εντερική μικροχλωρίδα και τις διατροφικές συνήθειες μεταξύ παιδιών με αυτισμό και των τυπικά αναπτυσσόμενων αδερφών τους», περίληψη της οποίας δημοσιεύθηκε στο 1ο τεύχος του DIETS student e‐journal, τον Ιούνιο του 2013.


Έχει παρακολουθήσει πολλά συνέδρια και ημερίδες σχετικές με τη διατροφή, συμπεριλαμβανομένων και το 11ο και 12ο Πανελλήνιο Συνέδριο Διαιτολόγων. Για χρονικό διάστημα ενός χρόνου (Δεκέμβρης 2011 – Δεκέμβρης 2012) προσέφερε εθελοντική εργασία στα Πολυϊατρεία των Γιατρών του Κόσμου στο κέντρο της Αθήνας.

Από το Σεπτέμβρη του 2013 εργάζεται στην εταιρεία κλινικής διατροφής Medella ως κλινική διαιτολόγος, ενώ παράλληλα παρακολουθεί άτομα κατ’ οίκον για απώλεια βάρους και διαχείριση νοσημάτων σχετιζόμενων με τη διατροφή. 

Τέλος, το 2014 απέκτησε από το Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών πιστοποίηση Επιμόρφωσης στην "Γνωσιακή Συμπεριφοριστική Θεραπεία στην Κλινική Πράξη".


Στοιχεία Επικοινωνίας:

email: haratsiakla@hotmail.com